Hoeveel betaal jij maandelijks aan je abonnementen?

Weet jij welke abonnementen je allemaal hebt? Sterker nog, hoeveel geld dit je maandelijks kost? Veel mensen weten namelijk niet hoeveel abonnementen zij hebben en weten daardoor ook niet hoeveel geld ze maandelijks kwijt zijn aan deze abonnementen. Erger nog: veel mensen betalen voor abonnementen die ze niet eens gebruiken, zonde! Herkenbaar?

(On)bewust abonnee

Uit onderzoek van Nibud blijkt dat abonnementen een blinde vlek zijn voor veel mensen. Ze weten vaak niet welke abonnementen ze precies hebben en al helemaal niet hoeveel ze hieraan uitgeven. Respondenten verklaarden soms zelfs helemaal géén abonnementen te hebben, terwijl ze weldegelijk maandelijks geld overmaakten naar hun telefoonprovider, streamingsdiensten als Spotify en Netflix of hun sportvereniging.

91% onderschat het aantal abonnementen

Gemiddeld hebben Nederlanders 11 abonnementen. Hierbij moet je ook denken aan de contracten die je tekent wanneer je een huis koopt. Een energiecontract of internet- en televisieabonnement worden ook mee gerekend. Als jij voor het lezen van dit artikel ook dacht dat je geen abonnementen had, of op minder uit komt dan het er daadwerkelijk zijn, dan ben je daarin niet de enige. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 91% van de ondervraagde het aantal abonnementen onderschat.

Hoe jonger, des te meer abonnementen

Uit het onderzoek kwam ook duidelijk naar voren dat de nieuwe generatie gemiddeld meer abonnementen heeft lopen. Via het internet sluit je tegenwoordig gemakkelijk een abonnement af. Waar mensen vroeger slechts een abonnement hadden op de krant en de loterij, zijn mensen hedendaags geabonneerd op meerdere streamingdiensten, wekelijkse maaltijdboxen en zelfs de fiets. De maandelijkse kosten stijgen, terwijl het lastiger wordt om overzicht te krijgen: hierdoor betalen we tegenwoordig vaak meer dan we daadwerkelijk willen.

Ik heb meer abonnementen dan ik dacht, en nu?

Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat weinig mensen een goed overzicht hebben over hun financiën, met vergeten abonnementen als medeverantwoordelijke. De abonnementsgelden worden wekelijks of maandelijks afgeschreven, maar wanneer deze vervolgens niet in het budget worden meegerekend is het risico op financiële problemen aanzienlijk. Een logische maar ó zo belangrijke tip: zet vergeten abonnementen meteen stop. Kleine maandelijkse betalingen lijken in eerste opzicht niet veel, maar die € 20,- voor de sportschool waar je niet heen gaat is op jaarbasis al gauw € 240,-. En dat is ineens wel veel, niet?

Het ByDeHand-platform gaat je helpen!

ByDeHand heeft de oplossing voor jou in handbereik. Begin met het inzichtelijk krijgen van je financiën door te starten met het financiële overzicht van ByDeHand. Zo krijg je een goed beeld van hoe je er financieel voor staat en wat je abonnementen je kosten. Maak daarnaast gebruik van de onbeperkte opslagruimte voor het bewaren van al je facturen en contracten en geef daarbij aan wanneer deze aflopen. Op het moment dat een van deze abonnementen dreigt te verlopen stuurt ByDeHand je een melding, zodat je deze op kan zeggen of kan verlengen.

Op dit moment we zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van het ‘ByDeHand Abonnementenoverzicht’. Hiermee zie je in één oogopslag al je abonnementen op een rijtje, hoeveel je voor deze abonnementen betaalt en wanneer deze aflopen. Daarnaast kun je gemakkelijk bij al je contracten en facturen en ben je deze dus nooit meer kwijt. Zo ben je volledig op de hoogte van al je abonnementen en betaal je nooit meer teveel!

Nog tips of suggesties? Neem dan vooral contact met ons op!